Crackertjes/ toastjes

Plaats hier je recepten, natuurlijk het liefst met zo weinig mogelijk salicylaten.
Plaats reactie
Yveric
Site Admin
Berichten: 87
Lid geworden op: 14-02-2013 09:40

Crackertjes/ toastjes

Bericht door Yveric » 17-02-2013 08:24

Dit is van origine een engels recept.



1 1/4 kopje bloem
1/2 theelepel zout
3 eetlepels boter
Ongeveer 6 eetlepels water
Ev kan je maanzaad, noten of kruiden toevoegen als je ze kunt verdragen

1. Verwarm de oven voor op 200C.

2. Zeef de bloem en het zout in een grote kom.

3. Voeg de boter in de kom en meng de ingrediënten tot het deeg kruimelig wordt.

4. Voeg het koude water toe en meng het deeg tot het mengsel een compacte bal vormt.Als het kruimelig is, voeg meer water toe. Als het te plakkerig, voeg meer bloem toe.

5. Verdeel het deeg in 4 tot 6 ronde ballen.

6. Leg een bal van het deeg op een bakplaat en rol het tot het gelijkmatig plat. Hoe dunner is, de knapperigheid de crackers worden.

7. Je kunt gebruik maken van een pizzasnijder om de crackers vooraf te snijden voordat u ze in de oven doet. Gebruik een vork om gaten te prikken in het deeg.

8. Als je wilt kan je zaden of noten toevoegen aan de crackers. Druk de zaden / noten in het deeg, zodat ze op de crackers blijven.

9. Bak ongeveer 15 tot 20 minuten of tot het bruin is.

10. Als het eenmaal afgekoeld is, breek dan de crackers in stukken.
Home is where the heart is ...

Plaats reactie