Pagina 1 van 1

Speltbrood

Geplaatst: 16-02-2013 09:50
door Yveric
Speltbroodje voor de broodbakmachine:

400 gram speltmeel
100 gram rijstmeel
8 gram keltisch zeezout
4 gram gist ( liefst zonder e-nummers)
eetlepel roomboter of zonnebloemolie
450 ml water.

Meng de ingrediƫnten voordat je alles in het broodblik doet en zet de machine op glutenvrij programma ( 30 minuten rijzen, dan kneden en bakken)
Het programma neemt totaal 150 minuten in beslag.
Je kunt ev maanzaad of zonnebloempitten toevoegen, maar kijk uit met lijnzaad, chiazaad, sesamzaad of rozijnen. Deze zijn allemaal hoog in salicylaten.

Inmiddels ben ik er achter dat je met zonnebloempitten ook voorzichtig moet zijn omdat ze je salicylaat- grens toch behoorlijk op kunnen schroeven.

Afbeelding

Geplaatst: 09-03-2013 20:41
door patries
Ik heb vanmiddag volgens dit recept een spelbrood gebakken. Het was de eerste keer dat ik zelf iets met spelt maakte en het is direct heel goed gelukt. Prima recept!

Geplaatst: 10-03-2013 15:46
door Yveric
patries schreef:Ik heb vanmiddag volgens dit recept een spelbrood gebakken. Het was de eerste keer dat ik zelf iets met spelt maakte en het is direct heel goed gelukt. Prima recept!

Fijn om te horen! Ik zweer ook nog steeds bij dit recept en wanneer ik wat meer salicylaten toe kan laten in mijn dieet, ben ik ook echt van plan dit recept uit te breiden met bv wat noten door het deeg.
Zolang als ik dit brood maak is het nog niet mislukt ;)