Informatie over salicylaten

Hoeveel salicylaat per 100 gram van diverse producten.
Plaats reactie
Yveric
Site Admin
Berichten: 87
Lid geworden op: 14-02-2013 09:40

Informatie over salicylaten

Bericht door Yveric » 18-02-2013 20:13

Dit is een door google vertaald bericht, dus even door het slechte Nederlands heen prikken ;)

Top 10 levensmiddelen die salicylaten bevatten



Als je zijn strijd voedselintolerantie of allergie achtige symptomen en verdachte Salicylzuur om de dader te zijn, dan moet je de top 10 voedingsmiddelen die salicylaten te leren kennen. Heb geen idee wat Salicylaten zijn en hoe ze kunnen worden gekoppeld aan uw voedselintolerantie probleem? Nou, dan is dat een extra reden waarom je moet deze post op Salicylzuur en levensmiddelen die Salicylaten lezen.
Salicylatic zuur of Salicylate is een natuurlijk plantenenzym, die nodig is voor een verscheidenheid van metabolische activiteiten en ziektepreventie in de plant. Echter, als in ons lichaam, deze plant enzym heeft het potentieel om ravage te spelen, waardoor meerdere voedselintolerantie of allergie symptomen, waaronder maagklachten, hoofdpijn, bedplassen, verstopte neus, zwelling, huidirritatie, enz.
Dus hoe gaat men te achterhalen of (en) hij is gevoelig van salicylaten, goed net als alle andere voedselallergie testen, een voedsel eliminatiedieet is de enige failsafe methode. Echter, om een ​​Salicylate voedsel eliminatiedieet voeren, kennis van voedingsmiddelen die grote hoeveelheden salicylaten noodzakelijk. Voor dit doel, ik breng u een lijst van de top 10 voedingsmiddelen met Salicylaten:
1. Kunstmatig gerijpte vruchten: salicylzuur speelt een belangrijke rol in plantengroei en derhalve is het meest geconcentreerd in groeiende vruchten. Als de vrucht rijpt natuurlijk de Salicylate inhoud naar beneden gaat. Echter, wanneer vruchten worden geplukt rauw en kunstmatig gerijpte (met behulp van verschillende chemische of fysische behandelingen) de Salicylate blijft hoog genoeg is om de gevoeligheid reacties bij mensen kunnen veroorzaken.
2. Gedroogde vruchten: Drogen leidt tot de concentraties van alle natuurlijk voorkomende bestanddelen van een vrucht. Vandaar, gedroogde vruchten zoals rozijnen, gedroogde abrikozen, droog bessen enz. bevatten grote hoeveelheden salicylaten.
3. Fruit / Groente Concentraten: Veel verwerkingstechnieken zoals sap-extractie, ontluchting, concentratie, het vrijmaken, drogen, etc. per ongeluk concentreren de Salicylate inhoud van het voedsel. Vandaar, geconcentreerd fruit producten zoals jam, pompoenen, pasta's, poeders, puree, etc. zijn rijk aan salicylaten.

4. Genetisch gemanipuleerde Groenten: Salicylzuur speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem van planten en hen beschermt tegen verschillende ziekten en ziekteverwekkers. Vandaar dat veel GE groenten zijn zo aangepast dat ze grote hoeveelheden Salicylaten produceren en bestand tegen beschadiging.
5. Gedroogde kruiden: Zoals eerder vermeld, het drogen van de natuurlijke niveaus van een Salicylate krachtvoer. Vandaar, gedroogde kruiden zoals paprika, tijm, komijn, kurkuma en kerriepoeder zijn rijke bronnen van salicylzuur.
6. Noten: Bepaalde noten zoals pijnboompitten, amandelen, pinda's, pistache en hebben hoge niveaus van Slicylic zuur.
7. Synthetische kleur-en smaakstoffen: Synthetic Salicylzuur wordt gebruikt als additief in de productie van synthetische kleur-en smaakstoffen, waardoor dergelijke producten die zeer hoge niveaus van deze stof.
8. Synthetische dranken en dranken: Zoals hierboven vermeld, vele synthetische kleur-en smaakstoffen bevatten salicylaten, ook verschillende vormen van salicylzuur worden gebruikt als conserveermiddel in vele synthetische dranken. Dientengevolge meeste synthetische Dranken zijn hoog salicylaten.
9. Bier: Hop, een belangrijk ingrediënt in de productie van bier is een rijke bron van salicylzuur, wat resulteert in bier met een hoge hoeveelheden Slicylates.
10. IJsjes, snoep, en het tandvlees: Al deze snoepjes bevatten grote hoeveelheden voedsel kleuren, smaken, en andere additieven die verschillende vormen van Salicylaten bevatten. Vandaar, ijs, snoep, en kauwgom zijn rijke bronnen van salicylzuur.
Naast de eerder genoemde top 10 voedingsmiddelen salicylaten zijn ook gevonden in een aantal OTC en geneesmiddelen op recept, de meest populaire zijn Aspirine (acetylsalicylzuur). Het wordt ook gevonden in mondwater, tandpasta, anti acne crèmes, zeep, astma medicijnen, spuitbussen, etc. Dus, na een nul Salicylate dieet of levensstijl zou onpraktisch zijn, maar door het maken van juiste keuzes en het lezen van etiketten van voedingsmiddelen kan zeker verminderen de salicylaten consumptie

Read more at http://www.ifood.tv/blog/top-10-food-co ... tbAo1bA.99
Home is where the heart is ...

Mariska
Berichten: 18
Lid geworden op: 17-02-2013 16:44

Bericht door Mariska » 19-02-2013 07:58

Wauw! Wat goed hé. Ik weet zelf nog niet of dit mijn grootste probleem is, ik denk eerder histamine. Maar zo wordt het wel handiger om te testen of ik wel of niet salicylaatgevoelig ben! Thanks!
Geluk zit in de kleine dingen!

Plaats reactie